Известният български  цигулар Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра

...
Известният български  цигулар Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра
Коментари Харесай

Изключителният Васко Василев ще е концертмайстор на коронацията на Чарлз III

Известният български  цигулар Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра за коронацията на крал Чарлз. Дългоочакваната и усърдно подготвяна  гала ще се организира на  6 май в Уестминстърското абатство, където се организират коронации от 1066 година

Васко Василев ще застане пред специфичния оркестър, обединяващ  най-хубавите музиканти от всички оркестри в кралството, под диригентството на сър - музикален шеф на Кралската опера.

" За мен е огромна привилегия и чест да получа тази покана и да съм част от историческото събитие. Кралят от години поддържа музикантите в Обединеното кралство и в частност в Кралската опера, тъй че одобрявам този ангажимент с огромна отговорност, доста неспокойствие и наяве наслаждение “, показа известният български цигулар.

Репертоарът и съответният състав на Coronation Orchestrа, следва да бъдат конкретизирани, оповестяват от екипа на Васко Василев.

За церемонията в Чарлз III лично е поръчал 12 нови композиции, една от които е предоставена на Андрю Лойд Уебър. Ще звучи и музика на Едуард Елгар, Уилям Бърд и Джордж Хендел, както и гръцка православна музика в памет на принц Филип - бащата на Чарлз и брачен партньор на Елизабет II.

След като извърши значимия си и влиятелен ангажимент обвързван с коронацията, Васко Василев се прибира в България, с цел да поеме с посетител музиканти на турне из страната, което ще включва 14 концерта в границите на 14 дни.
               

" Идеята за продължение на акустичното ни турне се появи по средата на декемврийските концерти. Толкова доста благополучие изпитахме при общуването с хората, че като на смешка се разбрахме да опитаме да се върнем в колкото можем повече места и градове. Преценихме, че първата половина на месец юни в залите няма да има потребност от по този начин проблематичното на всички места отопление, разместихме стратегиите си и ето ни, още веднъж подготвени за път, за доста смях и още повече банички ”, споделя с усмивка цигуларят във връзка турнето с заричане, че ще чака с неспокойствие срещите с публиката след всеки един концерт.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР